+31 (0)6 10 99 55 19 info@tauschonderwijs.nl

Home » Nieuws » Enorme toeloop Technolabs in het Gooi

Nieuws

Technolabs het Gooi
Bron: Maak het met techniek

Enorme toeloop Technolabs in het Gooi

29 nov 2023

Enorme toeloop Technolabs in het Gooi 

Sterk Techniekonderwijs (STO) het Gooi hoopt door middel van de technolabs kinderen enthousiast te maken voor een opleiding en baan in de techniek. De Technolabs bevinden zich in de vmbo-scholen Groot Goylant en het Hilfertsheem College in Hilversum, College de Brink in Laren en Yuverta in Naarden.  De speciaal hiervoor ontwikkelde ruimtes zijn zo ingericht dat leerlingen spelenderwijs kennismaken met moderne techniek en technologie, onder begeleiding van po- en vmbo-docenten.
En interesse is er zeker: basisscholieren staan in de rij voor een bezoek aan de verschillende Technolabs binnen vier vmbo-scholen in ‘t Gooi. Inmiddels staat de teller op ruim 1500 bezoeken en inmiddels hebben zich voor de eerste maanden van dit schooljaar al 1326 basisschoolleerlingen aangemeld.

“Wanneer gaan we weer, juf?”

Angela Zondag bezocht met haar groep 7/8 van de Van Hasseltschool uit Hilversum het Technolab op Groot Goylant.
“De kinderen maken hier aftelkalenders tot ze de volgende keer weer mogen. Ze vinden het fantastisch!”
Volgens Angela draagt het Technolab-bezoek bij aan de interesse van de leerlingen in techniek en helpt het haar bij het invullen van W&T op school.

Optimale aansluiting

Ook zijn de activiteiten in de Technolabs geschikt voor de vmbo-(onderbouw)leerling als ondersteuning van het LOB-programma. Zo moet een doorlopende leer- en ontwikkellijn po-vmbo ontstaan en wordt een optimale aansluiting op de profielen in de bovenbouw van het vmbo gerealiseerd. De leerling van het basis- en voortgezet onderwijs kan zich in het Technolab helemaal laten onderdompelen in de wereld van techniek en technologie. En, geïnspireerd en toegerust, aan de slag gaan met techniek.

 

Afbeelding

 

De kinderen maken hier aftelkalenders tot ze de volgende keer weer mogen. Ze vinden het fantastisch!
Angela Zondag

Docent van Hasseltschool uit Hilversum

College de Brink

Leeromgeving

Yuverta

Leeromgeving

De Overlaat

Leeromgeving

Bekijk alle
berichten