+31 (0)6 10 99 55 19 info@tauschonderwijs.nl

Home » Nieuws » Succesvolle high tech opening Yuverta Naarden

Nieuws

Yuverta Naarden
Bron: Yuverta

Succesvolle high tech opening Yuverta Naarden

15 mrt 2022

Woensdag 9 februari vond de opening van het Technolab op Yuverta vmbo Naarden plaats. Dat deden ze met een spectaculair online programma van een half uur vol technische snufjes.
Een tiental basisscholen uit de regio en een aantal partners binnen het samenwerkingsverband Sterk Techniek Onderwijs het Gooi kwamen een virtueel kijkje nemen bij de opening van het Technolab op Yuverta in Naarden. Zij keken hun ogen uit.

Code kraken

Intern projectleider Kyra van Opijnen vertelt: “We lieten een filmpje zien van een fietser die zijn koffertje verloor. Leerlingen openden dit koffertje en vonden een drone. Deze leidde hen naar onze school waar het allerlei papiersnippers met cijfers in beeld bracht. Vervolgens zonden we live uit hoe leerlingen de code van het slot op de deur kraakten door met de cijfers de datum van de dag te vormen. De deur naar het Technolab was geopend!”

Een goede indruk
Teamleider Julia Wever heette iedereen welkom waarna de Maak het met Techniek-ambassadeurs de presentatie op zich namen. Kyra: “Wij lieten vo-leerlingen po-leerlingen interviewen. Dat ging goed, al vonden onze ambassadeurs het soms best spannend.” Met de camera werd een rondje door het lokaal gemaakt waarop gereageerd werd door de po-leerlingen. Daarna werd dieper ingegaan op wat er allemaal te doen is in het lokaal. Kyra: “Ze hebben gevlogen met een drone, een robot kunstjes laten doen en ze zagen hoe je de beveiliging van een huis instelt. Zo kregen ze een goede indruk van het Technolab.”

Ontwerpwedstrijd
Tijdens de online opening werd ook de winnende basisschool bekendgemaakt van een ontwerpopdracht die Yuverta uitschreef. Het ontwerp moest duurzaam en herbruikbaar zijn, een link met slimme technologie en techniek hebben en te gebruiken zijn in hun eigen basisschool. De winnaar was groep 7/8 van de Lorentzschool uit Hilversum, onder begeleiding van Ramon Pie. Zij bedachten een absentiebord waarmee ze een Robot-onderwijsset wonnen, inclusief instructie door leerlingen van het Technolab. Kyra: “Bovendien komen vijf leerlingen uit de klas een middag naar ons Technolab om het ontwerp uit te voeren.” Toelichting bij het ontwerp: “Wij hebben het idee een absentiebord te maken voor leerkrachten. Er hangt een beeldscherm in de hal waar alle namen van de leraren op staan. Iedere leerkracht krijgt een tracker en als hij of zij de school binnenloopt gaat zijn naam op aanwezig, en loopt de leerkracht de school uit dan gaat hij op afwezig. De leerkracht kan ook kiezen voor een app op zijn of haar telefoon. En voor de ouders komt het automatisch in Parro te staan of de leerkrachten aanwezig zijn.”

Enthousiaste leerlingen
“De leerlingen reageerden enthousiast, zijn nieuwsgierig en hebben zin om naar het Technolab te komen. Wij zijn een groene school dus wij combineren technologie met duurzaamheid. Bijvoorbeeld door onderzoek te doen naar het DNA van dieren en hoe je met behulp van een drone de staat van je gewas kunt controleren. Ook gaan wij onze kas ombouwen naar een Yuverta Yungle waar het groene aspect nog meer tot uiting zal komen. De Yungle laat nog even op zich wachten maar je kunt al wel een afspraak inplannen voor ons Technolab.”

 

De leerlingen reageerden enthousiast, zijn nieuwsgierig en hebben zin om naar het Technolab te komen. Wij zijn een groene school dus wij combineren technologie met duurzaamheid.
Kyra van Opijnen

Intern projectleider

College de Brink

Leeromgeving

Yuverta

Leeromgeving

De Overlaat

Leeromgeving

Bekijk alle
berichten