+31 (0)6 10 99 55 19 info@tauschonderwijs.nl

Home » Nieuws » High Tech onderwijs bij Technolab

Nieuws

Yuverta
Bron: Yuverta

High Tech onderwijs bij Technolab

07 feb 2022

High Tech onderwijs bij Technolab

Woensdag 9 februari opent Yuverta vmbo Naarden het Technolab. Het Technolab is een nieuwe inspirerende en zinnenprikkelende plek waar leerlingen kennismaken met tech-niek en technologie. Het Technolab is niet alleen bedoeld voor het vmbo-onderwijs, het is ook een plek waar leerlingen uit het basisonderwijs spelend en experimenterend leren over moderne techniek.

Techniek is interessant, verbluffend soms en het ontwikkelt zich razendsnel. Techniek is op allerlei manieren onmisbaar in onze levens. “Tegelijkertijd zien we een tekort aan technische vakmensen”, weet Julia Wever – schoolleider van Yuverta vmbo Naarden. “Daar willen we met het Technolab iets aan doen. Door kinderen al op jonge leeftijd enthousiast te maken voor techniek, op een manier die aansluit op deze tijd én op hun beleefwereld.”

Food printen en ecosystemen

Zo maken leerlingen in het Technolab kennis met drones, food printen en robotisering. Ook wil Yuverta vmbo Naarden in een van de kassen op school een Yuverta Yungle inrichten met exoti-sche planten en vissen. Hier wordt gebruik gemaakt van een ecologische technologie; aquapo-nics. Dit is een harmonieus ecosysteem waarbij vissen en schaaldieren voedingstoffen leveren voor plantengroei en de plantenwortels op hun beurt het water filteren voor de vissen.

Maak het met Techniek

Na de voorjaarsvakantie starten de eerste lesprogramma’s. Vervolgens kunnen scholen zich aanmelden voor technieklessen in een van de Gooise tech-labs. Dit kan via het platform Maak het met Techniek.
Het platform komt voort uit het samenwerkingsverband Sterk Techniek Onderwijs het Gooi, waarin scholen uit het primair en voortgezet onderwijs, het mbo en het bedrijfsleven in de regio de krachten verenigen. Er zijn op dit moment twee tech-labs in het Gooi; in Laren en Naarden. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er 4 tech-labs komen.


Vliegende start

De online opening van het Technolab richt zich vooral op basisschoolleerlingen. Verschillende klassen doen mee het programma dat – uiteraard – vol zit met technologische snufjes. Zo maken we een vliegende start met een dronevlucht door lab. Het programma wordt gepresenteerd door leerlingen en de schoolleider van Yuverta vmbo Naarden. Daarnaast kunnen leerlingen in aan-loop naar de opening meedoen aan een ontwerpwedstrijd. De winnaar wordt tijdens de opening bekendgemaakt.

Techniek is interessant, verbluffend soms en het ontwikkelt zich razendsnel. Techniek is op allerlei manieren onmisbaar in onze levens. Tegelijkertijd zien we een tekort aan technische vakmensen. Daar willen we met het Technolab iets aan doen.
Julia Wever

schoolleider van Yuverta vmbo Naarden

College de Brink

Leeromgeving

Yuverta

Leeromgeving

De Overlaat

Leeromgeving

Bekijk alle
berichten