+31 (0)6 10 99 55 19 info@tauschonderwijs.nl

Home » Projecten » Yuverta Naarden

TechnoLab

Het verhaal | Het begint allemaal met een doelstelling, een vraagstuk of een visie. Yuverta is onderdeel van STO ’t Gooi (Sterk Techniek Onderwijs). In deze samenwerking zijn vier verschillende Techlabs op vier locaties gepland. Samen bieden zij de PO leerlingen in ’t Gooi de mogelijkheid om alle zeven werelden van techniek te ontdekken. Tausch Onderwijs heeft voor Yuverta Naarden een Techlab gecreëerd, van concept tot realisatie. Belevingsonderwijs van A tot Z. Tausch Onderwijs heeft specifiek gekeken naar de profielen binnen deze school. 

 

 

Brainstorm

Concept

Met de projectgroep hebben we gekeken welke ruimte binnen deze school geschikt zou zijn voor een Techlab. Samen met Bureau Pijnenburg hebben we gekeken naar de doelstellingen van het Techlab, de benodigde vierkante meters en is een keuze gemaakt om een interne verbouwing door te voeren om een Techlab mogelijk te maken. 

In de projectgroep waren diverse achtergonden vertegenwoordigd zoals docenten, facilitair management, schoolleiding. Het Techlab vroeg om flexibiliteit waar we in de concept-fase rekening mee hebben gehouden. 

 

Ontwerp

Visualisatie

Het ontwerp is gebaseerd op groen, op duurzaamheid. In het ontwerp hebben we rekening gehouden met een flexibel ontwerp door middel van gemakkelijk te verplaatsen elementen. De look & feel voor het ontwerp heeft de focus op robotica en schone techniek waarin de herkenbaarheid van STO ’t Gooi duidelijk naar voren komt: ‘Maak het met Techniek’. Het ontwerp is jong en speels. Het Techlab is zodanig ingericht dat groep 7 en 8-leerlingen spelenderwijs en door middel van ‘trial and error’ kennis maken met moderne techniek en technologie.

Hierdoor komen leerlingen te weten waar hun talenten liggen. Een leerproces waarbij goede begeleiding essentieel is. In het Technolab worden ook de onderbouwleerlingen van het vmbo ontvangen en krijgen een programma aangeboden waardoor ze eigen kwaliteiten en drijfveren met techniek en technologie ontdekken en zoeken naar een voor hen optimale aansluiting. Het design is daarom zo ontworpen dat het zowel voor basisschoolkinderen als voor voortgezet onderwijs doelgroepen als aantrekkelijke leeromgeving wordt ervaren.

Resultaat

Realisatie

Tausch Onderwijs heeft het creatieve ontwerp gecreëerd en deze 1-op-1 doorvertaald naar een fysieke belevingsruimte. Van begin tot eind begeleidt een van onze projectmanagers het gehele proces met als doel Yuverta Naarden volledig te ontzorgen. Van doelgroep denken en nadenken over de klantenreis tot het doorvertalen, engineeren, maatwerkproductie en het monteren op locatie. Belevingsonderwijs van A tot Z!

 

 

Project

Specificaties

Klant                        Yuverta

Locatie                    Naarden

Oppervlakte           120 m2

Strategie / Concept / Design / Engineering / Projectmanagement / Grafisch Vormgeving / Productie / Uitvoering

“De leerlingen die ik spreek hebben wel echt een ‘’wauw’’ gevoel.

Zij zijn onder de indruk zonder dat ze precies weten wat er allemaal mogelijk is. Dat betekent dat de beeldvorming uitdagend en prikkelend is. Met dank aan Tausch Onderwijs.” 

– Kyra van Opijnen – Projectleider Het Gooi

Bekijk alle
projecten