+31 (0)6 10 99 55 19 info@tauschonderwijs.nl

Home » Projecten » Wavin Academy

Experience Center

Het verhaal | Wavin streeft er naar om superieure klantwaarde te leveren en erkend te worden als een leider in zijn industrie. Om deze doelen te bereiken en zich te onderscheiden van de concurrentie, is de wens voor een Wavin Experience Center ontstaan als een nieuwe manier om met de klant groepen te communiceren. Het doel van dit Experience Center is het tonen van relevante producten, systemen en oplossingen. Het Experience Center vormt de basis voor activiteiten zoals producttrainingen, vergaderingen met verschillende groepen belanghebbenden en certificieringen voor vakmannen. Met Succesmakers creëerden we een immersive experience voor Wavin: een Experience Center. Van concept tot realisatie.

Brainstorm

Concept

In de eerste fase hebben we andere bestaande Experience Centers van Wavin Nederland, Turkije, Tsjechië en Italië onder de loep genomen en de universele richtlijn die daarin gehanteerd worden. Zoals bijvoorbeeld de vloeren die internationaal overal hetzelfde zijn (lichtgrijs) om eenhoud te creëeren en deze look & feel consistent door te voeren.

Als richtlijn stond een industriele stijl met rauwe materialen centraal met bijvoorbeeld beton, hout, aluminium/ijzer om mee te werken.

Ontwerp

Visualisatie

Het Experience Center diende op en top Wavin merkbeleving uit te stralen. Het begrijpen van de klantenreis is essentieel als het aan komt op het creeren bij de beste gebruiker ervaring. De huisstijl en het gevoel van Wavin, de klantenreis zijn daarom uitvoerig meegenomen in de merkanalyse.  Lichtblauw voert om die reden de boventoon binnen het ontwerp.

In het ontwerp zetten we de producten neer als heroes. De producten en de gebruikwijze hiervan worden door middel van moderne signing uitgelicht. De signing dient vermakelijk te zijn en niet zakelijk, dus we hebben een vlotte moderne stijl gecreerd die past binnen de huisstijl van Wavin. Daarnaast is de wens voor een industriele en rauwe stijl meegenomen in het ontwerp.

Resultaat

Realisatie

Tausch heeft het volledige ontwerp verzorgd en het realisatie-proces uitgevoerd. Totale ontzorging voor Wavin Nederland: van doelgroep denken en nadenken over de klantenreis tot het doorvertalen, maken en inkopen van meubels. Belevingsonderwijs van A tot Z!

Project

Specificaties

Klant                        WAVIN

Locatie                    Amsterdam

Oppervlakte          850 m2

Strategie / Concept / Design / Engineering / Projectmanagement / Grafisch Vormgeving / Productie / Uitvoering

Bekijk alle
projecten