+31 (0)6 10 99 55 19 info@tauschonderwijs.nl

Home » Projecten » Udens College

TechnoLab

Het verhaal |  Het begint allemaal met een doelstelling, een vraagstuk of een visie. Het doel voor het Udens College lag op het gebied van het creëren van een eigen identiteit voor de Praktijkschool Udens College Techniek en het creëren van een visuele lijn tussen de verschillende afdelingen. Het Udens College VMBO heeft een afdeling Techniek die is opgesplitst in BWI (Bouwen, Wonen en Interieur, gericht op hout), PIE (Produceren, Installeren en Energie, gericht op metaal) en D&P (Diensten en Producten, gericht op schilderen, vinyl, fotoshoppen, plakken, grafisch).

Brainstorm

Concept

Tausch Onderwijs is ingeschakeld om voor het bestaande pand van de Praktijkschool een eigen identiteit te ontwikkelen en efficient na te denken over de mogelijkheden om met minimale middelen een zo hoog mogelijk impact te realiseren. Tausch Onderwijs heeft de lokalen, de klantenreis en de looplijnen meegenomen in het gehele ontwerp.

Ontwerp

Visualisatie

De huisstijl is gebaseerd op Meccano, het montagespeelgoed met metalen stripjes. De huisstijlkleuren rood, geel en(donker) blauw van Udens College worden meegenomen in de stijlbepaling.

Voor iedere afdeling (BWI, PIE en D&P) hebben we een eigen logo ontwikkeld binnen de Meccano Look & feel, de drie afdelingen hebben sindsdien ieder een eigen branding om te zorgen voor herkenbaarheid en een interne trots onder de leerlingen per afdeling. Ook de deuren zijn meegenomen in het design om een eenheid te creeeren. Door een kleine strook onder op de ramen te plakken, waardoor er een eenheid tussen alle lokalen gecreerd wordt.

Resultaat

Realisatie

Tausch Onderwijs heeft het creatieve ontwerp gecreëerd en deze 1-op-1 doorvertaald naar een fysieke belevingsruimte. Van begin tot eind begeleidt een van onze projectmanagers het gehele proces met als doel het Udens College volledig te ontzorgen. Van doelgroep denken en nadenken over de klantenreis tot het doorvertalen en het monteren op locatie. Belevingsonderwijs van A tot Z!

Project

Specificaties

Klant                        Udens College

Locatie                    Uden

Omvang                 200 m1

Strategie / Concept / Design / Projectmanagement / Grafisch Vormgeving / Uitvoering

Bekijk alle
projecten