+31 (0)6 10 99 55 19 info@tauschonderwijs.nl

Home » Projecten » Skoso

TechnoLab

Het verhaal | Het begint allemaal met een doelstelling, een vraagstuk of een visie.
Verdi onderwijs (voorheen SKOSO) is een organisatie voor het primair onderwijs in Sint Oedenrode (sinds kort gefuseerd met Veghel) die zoveel mogelijk kinderen enthousiast wil maken voor techniek. Verdi onderwijs huurt daarvoor een bedrijfspand als SDG Ontdeklab Meierijstad dat ook wordt gebruikt door het bedrijf zelf. Dat vroeg om een extra flexibiliteit in het ontwerp. Tausch Onderwijs creëerde voor Skoso een belevingsconcept, van concept tot realisatie. Belevingsonderwijs van A tot Z! 

Brainstorm

Concept

Noem het een knutselzolder, noem het een creatief lab: maar zie het vooral als een omgeving waar primair onderwijs uit Sint-Oedenrode en Veghel samen komt waar kinderen uitgedaagd worden in de richting van techniek. Met als drijfveer te laten zien hoe breed techniek is. Dat kan vmbo zijn, havo, Atheneum, MBO, HBO of universitair. 

De uitdaging voor Tausch Onderwijs? Hoe kunnen we de praktische ruimte die er is (eigendom van een extern bedrijf) aankleden en inrichten als flexibele, dynamische vorm van belevingsonderwijs? Het concept diende in tegenstelling tot andere projecten niet spijkervast te zijn, want op het moment dat de eigenaar van het pand de ruimte wil gebruiken, dient alles gemakkelijk aan de kant geschoven te kunnen worden. Op wieltjes.

Ontwerp

Visualisatie

SKOSO had kennis gemaakt met Let’s Play Schijndel en had de behoefte daar een extra laag overheen te leggen zodat het een SKOSKO aanpak wordt. Zo gezegd, zo gedaan en zo is het ontdekkingslab Meijerijstad ontstaan! Zowel voor onderbouw als bovenbouw (groep 7-8) in het primair onderwijs, maar daarnaast ook voor verjaardagsfeestjes: oftewel een breder pallet.

Resultaat

Realisatie

Tausch Onderwijs heeft het volledige ontwerp verzorgd en het volledige realisatie-proces uitgevoerd waarin we SKOSO volledig hebben ontzorgd. Van doelgroep denken en nadenken over de klantenreis. Tot het doorvertalen, maken en inkopen van meubels. Belevingsonderwijs van A tot Z.

Project

Specificaties

Klant                        Verdi onderwijs

Locatie                    Veghel

Oppervlakte           70 m2

Strategie / Concept / Design / Engineering / Projectmanagement / Grafisch Vormgeving / Productie / Uitvoering

Bekijk alle
projecten