+31 (0)6 10 99 55 19 info@tauschonderwijs.nl

Home » Projecten » Skopos

TechnoLab

Het verhaal | Het begint allemaal bij een doelstelling, een vraagstuk, een droom of een visie! Jonge, enthousiaste docent Maikel de la Cousine van SKOPOS kwam in aanraking met Maarten van der Vaart en vertelde over zijn droom. De vraag die boven tafel kwam was: hoe kun je in Schijndel echt kijken naar talenten van kinderen? Niet kijken naar wat een kind niet kan, maar juist activeren wat zijn/haar kwaliteit is. Een hele brede behoefte zonder direct vraagstuk, maar met een extreem grote drijfveer om jonge talenten te laten ontwikkelen in datgene waar zij goed in zijn. Zijn enthousiasme om het onderwijs voor jonge leerlingen effectiever te maken werkte aanstekelijk. Samen met Maikel de la Cousine ontwikkelden we hét eerste belevingsonderwijs lokaal van Nederland! Tausch creëerde een belevingsconcept voor onderwijsinstelling Skopos, gericht op de toekomst: belevingsonderwijs van A tot Z.

Brainstorm

Concept

Tausch Onderwijs heeft gekeken naar hoe we bovenstaand vraagstuk visueel en tastbaar kunnen maken. We hebben gekeken naar waar ruimtes beschikbaar waren in Schijndel. Met succes: op Basisschool de Heijcant bleken vier lokalen leeg te staan. Om draagvlak te creeren bij onderwijsbestuurders zijn de dromen van Maikel en Maarten tot een volledige 3D impressie getransformeerd. 

De uitdaging voor Tausch Onderwijs? Door vier werelden te creeren geven we ieder kind de kans om zijn eigen talent te ontwikkelen binnen deze 8 jaar op het Primair Onderwijs. Op deze manier kan een betere vervolgopleiding worden gekozen.

Ontwerp

Visualisatie

We hebben vier werelden gecreëerd: vier lokalen waarin alle talenten van kinderen te vangen zijn. Bestaande uit de Groene Wereld, Markt, Ontwerpstudio en Techniek Fabriek. In het ontwerp is rekening gehouden met uiteenlopend kleurgebruik om de vier sferen te vangen in vier verschillende werelden. Bij Let’s Play Schijndel sluiten we niets uit met deze vier werelden: van toneel en dansen tot techniek en maken. Dat vraagt per wereld om een andere look & feel. Zo is de Ontwerpstudio clean qua kleur gebruik, maar uitgesproken qua illustraties.

De Groene Wereld (zoals de naam doet vermoeden) een walhalla in natuurlijke aarde tinten. De Techniek Fabriek is een stoer en kleurrijk geheel. In de Techniek is bewust gekozen om de installatietechniek zichtbaar te maken voor kinderen. En de Markt een realistisch plein met herkenbare gebouwen uit de omgeving Meijerijstad. De geprinte kinderkopjes op de vloer zijn een kopie van het Schijndelse marktplein. Tausch Onderwijs heeft kritisch gekeken naar de activiteiten en de functie die deze onderdelen in de ruimte dienen te gaan vervullen.

Resultaat

Realisatie

Tausch Onderwijs heeft het volledige ontwerp verzorgd en het realisatie-proces uitgevoerd. Totale ontzorging voor SKOPOS: van doelgroep denken en nadenken over de klantenreis tot het doorvertalen, maken en inkopen van meubels. Belevingsonderwijs van A tot Z! Samen met Maikel de la Cousine is het bedrijfsleven van Schijndel benaderd om hen te betrekken bij dit initiatief. Daardoor is een blijvende brug geslagen tussen onderwijs en ondernemers.

Let’s Play Schijndel ontvangt jaarlijks 16.000 leerlingen van groep 1 tot en met groep 8 van 7 verschillende PO scholen. De kinderen krijgen een inspirerend maatwerk aanbod om hen voor te bereiden op hun toekomst.

Project

Specificaties

Klant                        SKOPOS

Locatie                    Schijndel

Oppervlakte           260 m2

Strategie / Concept / Design / Engineering / Projectmanagement / Grafisch Vormgeving / Productie / Uitvoering

Bekijk alle
projecten