+31 (0)6 10 99 55 19 info@tauschonderwijs.nl

Home » Projecten » Skopos (oud)

TechniekLab

Het verhaal | Het begint allemaal bij een doelstelling, een vraagstuk, een droom of een visie! Maikel de la Cousine van SKOPOS kwam in aanraking met Tausch Onderwijs, met Maarten van der Vaart en vertelde over zijn droom. De vraag die boven tafel kwam was: hoe kun je in Schijndel echt kijken naar talenten van kinderen? Niet kijken naar wat een kind niet kan. Juist activeren wat zijn/haar kwaliteit is. Een hele brede behoefte zonder direct vraagstuk. Maar met een hele grote drijfveer om jonge talenten te laten ontwikkelen in datgene waar zij goed in zijn. Zijn enthousiasme om het onderwijs voor jonge leerlingen effectiever te maken werkte aanstekelijk.

Brainstorm

Concept

Tausch Onderwijs heeft gekeken naar hoe we bovenstaand vraagstuk visueel en tastbaar kunnen maken. We hebben gekeken naar waar ruimtes beschikbaar waren in Schijndel. Met succes: op Basisschool de Heijcant bleken vier lokalen leeg te staan. Nadat het voorstel om iets op de tekentafel te leggen akkoord werd bevonden, werd het ontwerpproces in gang gezet.

De uitdaging voor Tausch Onderwijs? Door deze vier werelden kinderen de kans geven om op ontdekkingsreis te gaan en hun talent te ontdekken binnen deze 8 jaar op het Primair Onderwijs. Op deze manier kan een betere vervolgopleiding worden gekozen.

Ontwerp

Visualisatie

We hebben vier werelden gecreëerd: vier lokalen waarin alle talenten van kinderen te vangen zijn. Bestaande uit de Groene Wereld, Markt, Ontwerpstudio en Techniek Fabriek. In het ontwerp is rekening gehouden met uiteenlopend kleurgebruik om de vier sferen te vangen in vier verschillende werelden. Bij Let’s Play Schijndel sluiten we niets uit met deze vier werelden: van toneel en dansen tot techniek en maken. Dat vraagt per wereld om een andere look & feel. Zo is de Ontwerpstudio clean qua kleur gebruik, maar uitgesproken qua illustraties.

De Groene Wereld (zoals de naam doet vermoeden) een walhalla in natuurlijke aarde tinten. De Techniek Fabriek is een stoer en kleurrijk geheel en de Markt een neutraal plein in blauw en grijs-tinten. Tausch Onderwijs heeft kritisch gekeken naar de activiteiten die de ruimte voor elk onderdeel dienen te gaan vervullen.

Resultaat

Realisatie

Tausch Onderwijs heeft het volledige ontwerp verzorgd en het realisatie-proces uitgevoerd. Totale ontzorging voor Skopos: van doelgroep denken en nadenken over de klantenreis tot het doorvertalen, maken en inkopen van meubels. Belevingsonderwijs van A tot Z! Samen met Maikel de la Cousine is het bedrijfsleven van Schijndel benaderd om hen te betrekken bij dit initiatief. Daardoor is een blijvende brug geslagen tussen onderwijs en ondernemers.

De stichting Skopos waaronder 7 PO scholen vallen, was erg enthousiast. Let’s play Schijndel ontvangt jaarlijks 16.000 leerlingen van groep 1 tot en met groep 8. De kinderen krijgen een inspirerend maatwerk aanbod om hen voor te bereiden op hun toekomst.

Project

Specificaties

Klant                        Skopos

Locatie                    Schijndel

Oppervlakte           900 m2

Strategie / Concept / Design / Engineering / Projectmanagement / Grafisch Vormgeving / Productie / Uitvoering

Bekijk alle
projecten