+31 (0)6 10 99 55 19 info@tauschonderwijs.nl

Home » Projecten » Experience Plein

Experience plein

Het verhaal | Creëer een experience plein voor SG De Overlaat waar buiten lessen kunnen worden gegeven op het gebied van events, tuinieren, mobiliteit en transport. Dit plein ligt in het verlengde van het lokaal Let’s Play. 

Brainstorm

Concept

In de brainstormfase hebben we gekeken naar hoe we de kernwaarden van SG De Overlaat kunnen laten terug komen in het ontwerp. Het design dient uit te stralen dat De Overlaat staat voor vooruitstrevend onderwijs. Lol in techniek krijgen, zelf onderzoeken en uitvinden met als doel leerlingen laten zien hoe vernieuwend en uitdagend onderwijs is op De Overlaat.

In het concept hebben we een parcours bedacht dat zichtbaar is over het gehele terrein met verschillende stops waar opdrachten kunnen worden gedaan.

Ontwerp

Visualisatie

De sfeer van het experience plein is speels, vernieuwend en vrolijk. We maken gebruik van verschillende zones waar opdrachten uitgevoerd kunnen worden. Het parcour op de vloer verbindt alle zones binnen het experience-plein. 

Zo is er rekening gehouden met een hoek voor de moestuin en een drone-hoek. Het start en stopmoment vindt plaats in een industriele stoere container vormt die tevens de basis vormt voor het thema veiligheid. Er is een distributiecentrum ontworpen voor logistieke elementen waar leerlingen kunnen leren over laden, lossen, inscannen, routeplanning en voorraadbeheer. De Regio Tilburg / Waalwijk is uitgeroepen als dé logistieke hotspot van Nederland  waardoor het onderwerp logistiek een belangrijke pijler is voor het onderwijs.

Resultaat

Realisatie

Tausch Onderwijs heeft het creatieve ontwerp gecreëerd voor een fysieke outdoor belevingsruimte. Van doelgroep denken en nadenken over de klantenreis en het design-proces gecombineerd met grafische vormgeving. 

Project

Specificaties

Klant                        De Overlaat

Locatie                    Waalwijk

Oppervlakte           600 m2

Strategie / Concept / DesignGrafisch Vormgeving 

Bekijk alle
projecten