+31 (0)6 10 99 55 19 info@tauschonderwijs.nl

Home » Projecten » Experience College

TechnoLab

Het verhaal | Het begint allemaal met een doelstelling, een vraagstuk of een visie. In Rotterdam was de concurrentie in het onderwijs groot en de naamsbekendheid niet optimaal. De doelstelling was om onderscheidend vermogen te bieden ten opzichte van andere scholen in de omgeving. De visie van Simon Baars (Directeur Innovatie) was dat er anders gekeken diende te worden naar het onderwijs van de toekomst. Met name in de Randstad. In dit scenario voor Experience College was de uitdaging daarom niet alleen leerlingen enthousiast maken voor deze nieuwe vorm van belevingsonderwijs, maar ook voor het werven van nieuwe medewerkers. De kwaliteiten van de docenten moeten worden ondersteund door een inspirerende leeromgeving. Tausch creëerde een belevingsconcept gericht op de toekomst voor Experience College, belevingsonderwijs van A tot Z.

Brainstorm

Concept

Onze Partner Pijnenburg heeft er voor gezorgd dat de naam Experience College in het leven is geroepen met een passende huisstijl. Daarnaast heeft Pijnenburg ook de nieuwe onderwijsvisie ontwikkeld. De huisstijl is ontworpen door de grafische vormgever Joost van Daalen. Tausch Onderwijs is ingeschakeld om acht verschillende lokalen in te richten in de nieuw ontworpen huisstijl.

Ontwerp

Visualisatie

Samen met de grafische vormgever Joost van Dalen hebben we gekeken hoe we de huisstijl door kunnen vertalen naar de ruimte. In de huisstijl van Joost zit typografisch overal de ‘X’ in verwerkt in een bepaalde schuinte. Dit hebben wij vanuit Tausch Onderwijs doorgevoerd in de vormen van het pand, zoals bijvoorbeeld nissen in dezelfde bepaalde schuinte in het pand.

Het spelen met deze vormen heeft er voor gezorgd dat het heeft geresulteerd in een extreem speels, vernieuwend, modern ontwerp. Het is een verlengde geworden van de door Joost ontworpen huisstijl. Teamwork!

Resultaat

Realisatie

Tausch Onderwijs heeft het creatieve ontwerp gecreëerd en deze 1-op-1 doorvertaald naar een fysieke belevingsruimte. Van begin tot eind begeleidt een van onze projectmanagers het gehele proces met als doel Experience College volledig te ontzorgen. 

Van doelgroep denken en nadenken over de klantenreis tot het doorvertalen, engineeren, maatwerkproductie en het monteren op locatie.  Daarnaast hebben we de problematische akoestiek van het pand weten te verbeteren zodat het comfort voor leerlingen en docenten versterkt wordt. Belevingsonderwijs van A tot Z!

Project

Specificaties

Klant                        Experience College

Locatie                    Rotterdam

Oppervlakte           1100 m2

Strategie / Concept / Design / Engineering / Projectmanagement / Grafisch Vormgeving / Productie / Uitvoering

Onze kwetsbare leerlingen uit Rotterdam Delfshaven verdienen het beste onderwijs, van de beste docenten in de mooiste lokalen.

Tausch Onderwijs heeft naast dat laatste, ook gerealiseerd dat onze docenten een prettige en inspirerende werkplek hebben om hun onderwijs vorm te geven. Tausch Onderwijs heeft heel goed meegedacht in de voorfase en vervolgens binnen 3 weken 8 lokalen uit onze oude techniekhal omgetoverd in een prachtig Experience Centre. Leerlingen, personeel en bezoekers zijn zeer enthousiast over het resultaat.” 

Simon Baars – Directeur Innovatie Experience College

Bekijk alle
projecten