+31 (0)6 10 99 55 19 info@tauschonderwijs.nl

Home » Projecten » De Overlaat

TechnoLab

Het verhaal | Het begint allemaal met een doelstelling, een vraagstuk of een visie! SG De Overlaat was op zoek naar een extra manier om nieuwe leerlingen uit regio De Langstraat (geografisch gebied Waalwijk, Heusden, Loon op Zand en Dongen) aan te trekken. Als enige school in midden-Brabant met het predicaat ‘Excellent’ (recent voor de tweede keer op rij), houden zij vooral van doen, net als de leerlingen. Leren door dingen te ervaren en te ontdekken. Na het zien van voorbeelden bij Let’s Play Schijndel werden onder andere Susan Timmermans (directeur bovenbouw) en Sander Buiks (directeur onderbouw) erg enthousiast om dit concept door te vertalen naar een Let’s Play De Langstraat! Tausch creëerde een belevingsconcept gericht op de toekomst voor SG De Overlaat, belevingsonderwijs van A tot Z.

Brainstorm

Concept

Iedereen kan iets met techniek, handig of niet handig. Susan en Sander krijgen energie wanneer zij kinderen enthousiast zien worden van techniek. De samenwerking met Tausch Onderwijs dient hiervoor als marketing-tool. De uitdaging voor Tausch Onderwijs? Laten zien dat De Overlaat een aantrekkelijke, interessante school is én kinderen enthousiast maken voor techniek. Dit alles gebeurt onder het motto van De Overlaat ‘Zijn wie je bent, worden wat je wilt!’

In het Let’s Play lokaal zijn de 7 werelden van techniek gerealiseerd om iedere leerling uit te dagen om hun eigen talent te ontdekken.

Ontwerp

Visualisatie

De 7 werelden binnen techniek zijn door Tausch Onderwijs onder de loep genomen en krijgen ieder een bijbehorende stijl. Binnen deze werelden kunnen kinderen in de leeftijdscategorie 11-14 jaar gaan ontdekken wat het beste bij hun talent aansluit binnen de techniek sector: logistiek, robotica, natuur science, programmeren, produceren, marktplein en design.

In de wereld van produceren (de maak-wereld) laten we ruwe industriële materialen en kleuren zien. Natuur Science vormt een mix van een witte, steriele kleur en groen-tinten. Het markt-plein heeft de uitstraling van regio De Langstraat waar retail en handel centraal staat. De Design ruimte vormt een vrolijk, kleurrijk geheel waar zelfs de wanden beschrijfbaar zijn. Deze mix van stijlen maakt het een aantrekkelijke leeromgeving met veel diversiteit.

Resultaat

Realisatie

Tausch Onderwijs heeft het creatieve ontwerp gecreëerd en deze 1-op-1 doorvertaald naar een fysieke belevingsruimte. Van begin tot eind begeleidt een van onze projectmanagers het gehele proces met als doel De Overlaat volledig te ontzorgen. Van doelgroep denken en nadenken over de klantenreis tot het doorvertalen, engineeren, maatwerkproductie en het monteren op locatie. Belevingsonderwijs van A tot Z!

 

Bij de start van het nieuwe schooljaar 2021 hebben 25 leerlingen mede door de aanwezigheid van Let’s Play gekozen voor ‘Excellente school’ SG De Overlaat. Het marketinginstrument heeft zijn vruchten afgeworpen!

 

Project

Specificaties

Klant                        De Overlaat

Locatie                    Waalwijk

Oppervlakte           270 m2

Strategie / Concept / Design / Engineering / Projectmanagement / Grafisch Vormgeving / Productie / Uitvoering

“In ons Let’s Play lokaal, wat gerealiseerd is door Tausch Onderwijs kunnen we ieder kind de kans geven om bekende en onbekende talenten bij zichzelf en elkaar te ontdekken en te ontwikkelen.

Dit allemaal in een inspirerende en prikkelende ruimte wat Tausch op een excellente manier heeft weten te realiseren. Onze Let’s Play de Langstraat heeft landelijke bekendheid gekregen en een enorme aantrekkingskracht op zowel het bedrijfsleven als het onderwijs. Dit heeft tot gevolg dat verschillende geledingen vanuit het gehele land onze Let’s Play ruimte bezoeken om inspiratie op te doen. De gasten gaan met veel energie en nieuwe ideeën weg en geeft hen de overtuiging over het succes van een Let’s play ruimte.

Samen met Tausch Onderwijs geeft dit garantie tot succes!”

Sander Buiks – Directeur onderbouw SG De Overlaat

Bekijk alle
projecten