+31 (0)6 10 99 55 19 info@tauschonderwijs.nl

Home » Projecten » College De Brink

TechnoLab

Het verhaal | Het begint allemaal met een doelstelling, een vraagstuk of een visie. Directeur Eric van ‘t Zelfde worstelde met een imago-probleem en had als uitdaging en doelstelling om de school beter op de kaart te zetten en het imago te verbeteren. Eric had de ambitie om het te onderwijs te veranderen en verbeteren, waarbij huisvesting cruciaal was om mee te nemen in dit geheel. Onze partner Pijnenburg heeft de onderwijs strategie helpen formuleren. Op het moment dat duidelijk was hoe de nieuwe vorm van onderwijs er uit zou komen te zien heeft Pijnenburg Tausch Onderwijs ingeschakeld als specialist in belevingsonderwijs om de lokalen hierin mee te nemen. Belevingsonderwijs van A tot Z, dat is wat Tausch Onderwijs heeft gerealiseerd voor College de Brink. 

Brainstorm

Concept

College De Brink is onderdeel van Sterk Techniek-Onderwijs  regio ‘t Gooi (STO) samen met drie andere scholen. Elke school heeft een eigen Techlab, gefocust op eigen profielen. 

Zo heeft College De Brink (Laren) de focus liggen op Maaktechniek. Vanuit Tausch Onderwijs kwamen wij aan tafel om college De Brink volledig te ontzorgen in het realiseren van een fysieke ruimte waar leerlingen geënthousiasmeerd worden binnen de wereld van techniek. Wat was de uitdaging voor Tausch Onderwijs? Laten zien door middel van een fysieke ruimte hoe leuk techniek is bij College de Brink.

Ontwerp

Visualisatie

In het ontwerp laten we de vormentaal van STO ’t Gooi terug komen in het ontwerp: de rechte, ronde en afgeronde vormen staan centraal in het ontwerp. De kleur geel is de basis in het ontwerp. Een frisse, optimistische en enthousiaste kleur. Het design bestaat uit een kleurrijk en stoer geheel waarin je balans krijgt tussen kleur en rust. Grafische stoere elementen worden meegenomen in het ontwerp.

We zijn op zoek gegaan naar een slimme manier om extra zitplekken mogelijk te maken zonder dat het teveel ruimte kost. We integreren ‘take a seat’: een idee om poefjes op te bergen in een vak waardoor je rust en orde creëert. Kasten hebben een dubbelfunctie: zowel als opbergruimte te gebruiken en als creatieve brainstormwand.

Resultaat

Realisatie

Tausch Onderwijs heeft het creatieve ontwerp gecreëerd en deze 1-op-1 doorvertaald naar een fysieke belevingsruimte. Van begin tot eind begeleidt een van onze projectmanagers het gehele proces met als doel College de Brink volledig te ontzorgen. 

Van doelgroep denken en nadenken over de klantenreis tot het doorvertalen, engineeren, maatwerkproductie en het monteren op locatie. Belevingsonderwijs van A tot Z! Dit lab bestaat uit drie lokalen waarin je verschillende technieken in één ruimte aandacht kunt geven. 

Project

Specificaties

Klant                        College de Brink

Locatie                    Laren

Oppervlakte           246 m2

Strategie / Concept / Design / Engineering / Projectmanagement / Grafisch Vormgeving / Productie / Uitvoering

“Wij hebben Tausch Onderwijs leren kennen als een betrouwbare partner die nakomt wat ze afspreken.

Hebben echt verstand van zaken wat betreft de inrichting en het onderwijs. Ze denken op alle fronten met je mee en bijna niets is onmogelijk. Onze projectmanager van Tausch Onderwijs, Chynna Kain is een betrouwbare partner en denkt met je mee in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden. “

Reza Steenkamp – Projectleider College de Brink

Bekijk alle
projecten