+31 (0)6 10 99 55 19 info@tauschonderwijs.nl

Home » Projecten » Cito beurs

Beurs CITO

Het verhaal | Bedenk een creatief, duurzaam concept voor CITO op NOT (Nationale Onderwijs Tentoonstelling) waarin het 50 jarig bestaan van CITO centraal staat en de focus ligt op informeren en inspiratie bieden. CITO wil de stand interactief maken door een route in het ontwerp te zien waar je onderweg innovaties en productvernieuwingen kan zien van het verleden, heden en de toekomst. Daarnaast dient er een duidelijke plek te zijn voor de vraagbaak. In gesprek zijn met de klant is belangrijk binnen het ontwerp.

Brainstorm

Concept

In de brainstormfase hebben we uitvoerig nagedacht over hoe de routing zo effectief mogelijk ingedeeld kan worden om rijvorming te voorkomen. Daarnaast is er nagedacht over het faciliteren van voldoende zitplekken voor bezoekers. Als bezoeker moet duidelijk zien waar je terecht kunt met vragen. 

Daarnaast mag een coffee-corner niet ontbreken en is nagedacht hoe de stand herkenbaar kan zijn voor verschillende doelgroepen. De doelgroepen waar we rekening mee houden zijn professionals die werken in het primair onderwijs en in tweede instantie professionals uit het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

Ontwerp

Visualisatie

De sfeer van de stand is een open, interactieve stand. We creëren een opvallende, vrolijke uitstraling, niet te clean, maar wel modern. We hebben het ontwerp zo gemaakt dat de route een leuke, interessante beleving is en uitnodigend is om met elkaar van gedachten te wisselen. Het design is volledig in de huisstijl van CITO doorgevoerd en we hebben gebruik gemaakt van grote aansprekende visuals.

Roze en blauw vormen de basis van het design. In het ontwerp is duidelijk terug te zien dat het om een feestelijke gebeurtenis gaat. Namelijk: het 50 jarige bestaan van CITO. Zo is er een history-wall gevisualiseerd met CITO door de jaren heen. De feestvreugde moet er tijdens de beursperiode van af spatten. Dit hebben we in de uitvoering doorgevoerd door ballonnen te laten zweven in de beursstand.

Resultaat

Realisatie

Tausch Onderwijs heeft het creatieve ontwerp gecreëerd en deze 1-op-1 doorvertaald naar een fysieke belevingsruimte. Van begin tot eind begeleidt een van onze projectmanagers het gehele proces met als doel CITO volledig te ontzorgen. 

Van doelgroep denken en nadenken over de klantenreis tot het doorvertalen, engineeren, maatwerkproductie en het monteren op locatie. Het beursconcept dat we hebben uitgevoerd is opgebouwd zodat het meerdere edities mee kan gaan door hergebruik van materialen. Dit maakt de CITO beursstand tot een duurzame stand.

Project

Specificaties

Klant                        CITO

Locatie                    Jaarbeurs Utrecht

Oppervlakte           100 m2

Strategie / Concept / Design / Engineering / Projectmanagement / Grafisch Vormgeving / Productie / Uitvoering

Bekijk alle
projecten