+31 (0)6 10 99 55 19 info@tauschonderwijs.nl

Home » Projecten » Bouwmensen Veghel

TechnoLab

Het verhaal | Het begint allemaal met een doelstelling, een vraagstuk of een visie. Het doel voor Bouwmensen Veghel lag op het gebied van het creëren van een visuele beleving die aansluit bij de belevingswereld van studenten. En tevens ook een professionele uitstraling heeft voor klanten, opdrachtgevers en ouders. Een duidelijke uitstraling waardoor je begrijpt waar talenten voor worden opgeleid. De ideale balans tussen leren en praktijk. Een echt vak leren in de praktijk van zeer ervaren leermeesters. Dat biedt Bouwmensen in Veghel aan jonge bouwtalenten! En dat hebben we visueel tot uiting laten komen in het kantoorpand met bouwplaats. 

Brainstorm

Concept

Tausch Onderwijs is ingeschakeld om voor het bestaande pand een aantrekkelijke look & feel neer te zetten en een eigen identiteit te ontwikkelen die aansprekend is voor uiteenlopende doelgroepen. De uitdaging voor Tausch Onderwijs? Efficiënt na denken over de mogelijkheden om met minimale middelen een zo hoog mogelijke impact te realiseren.

We gaan het netjes ogende kantoorpand met werkplaats extra sfeer geven. Zowel de binnen- als buitenkant van het pand. Hierdoor laten we de beleving al op de parkeerplaats starten. 

Doordat er veel ramen aanwezig zijn, is gekozen om de ramen te voorzien van folie die zowel binnen als buiten goed zichtbaar zijn. Met minimale middelen gaan we een groot verschil maken door de huisstijlkleuren door het gehele pand door te trekken. Van parkeerplaats tot aan trappenhuis en van toiletten tot aan instructie-ruimtes. 

Hierdoor creëren we een moderne uitstraling én zorgen we voor een gewenst geheel.

Ontwerp

Visualisatie

Onze missie was om de belevingswereld van studenten duidelijk naar voren te laten komen. Doordat er veel ramen aanwezig zijn, is gekozen om de ramen te voorzien van folie waarop illustraties van bouwplaats silhouetten te zien zijn. Deze zijn zowel binnen als buiten goed zichtbaar.

Een win-win, omdat het de herkenbaarheid van het pand fors vergroot aan de buitenzijde waardoor klanten gemakkelijk de weg vinden. En aan de binnenzijde van het pand vergroot dit de beleving door de decoratieve waarde.

Resultaat

Realisatie

In samenwerking met de klant en studenten zijn de kleurvlakken in eigen beheer geschilderd. Daarna is conform het concept de verschillende soorten folie aangebracht. De realisatie is effectief gepland in de schoolvakantie, waardoor studenten en docenten geen enkele hinder hebben ervaren van de realisatie. De lovende reacties ná de vakantie door de nieuwe look & feel zijn dan ook hartverwarmend.

Project

Specificaties

Klant                        Bouwmensen 

Locatie                    Veghel

Oppervlakte           100 m2

Strategie / Concept / Design / Projectmanagement / Grafische Vormgeving / Uitvoering 

Bekijk alle
projecten