+31 (0)6 10 99 55 19 info@tauschonderwijs.nl

Home » Belevingsonderwijs

Creëer impact
met belevingsonderwijs

Het onderwijs van morgen

We maken het samen mogelijk

Onderwijs heeft invloed op het gehele latere leven. Creëer impact met belevingsonderwijs van Tausch Onderwijs. Wij ontwikkelen en leveren belevingsruimtes gebaseerd op het gedachtegoed van onderwijspedagoog / filosoof Gert Biesta en het belevingsmodel van Pine en Gilmore.

Het model van

Onderwijspedagoog
en filosoof
Gert Biesta

Kwalitatief goed onderwijs richt zich op kwalificatie, persoonsvorming en socialisatie. Gert Biesta verbreedde en verdiepte het onderwijs met deze doeldomeinen. Voor Tausch Onderwijs staan ze centraal bij het ontwikkelen van belevingsonderwijs.

Het CV van Gert Biesta

Gert Biesta is een Nederlandse onderwijspedagoog en filosoof. Hij is als hoogleraar ‘public education’ verbonden aan het Centre for Public Education and Pedagogy van Maynooth University in Ierland, en bezoekend professor aan de NLA University College & University van AgderNoorwegen. Ook bekleedt hij de door het NIVOZ opgerichte leerstoel als bijzonder hoogleraar ‘pedagogische dimensies van onderwijs, opleiding en vorming’ aan de Universiteit voor Humanistiek.

Tausch Onderwijs gelooft in een actieve beleving waarbij de leerling zelf de ervaring beïnvloedt. Bij het ontwerpen van memorabele sensaties hanteren Pine en Gilmore vijf uitgangspunten die worden meegenomen in het belevingsonderwijs van Tausch Onderwijs.

Het model van

‘Belevings-wetenschappers’
Pine & Gilmore

Het CV van Pine & Gilmore

Joseph Pine II en James H. Gilmore zijn medeoprichters van Strategic Horizons LLP. Deze ideeën studio helpt bedrijven met het ontwikkelen van nieuwe manieren om waarde toe te voegen.

In 1999 schreven ze samen het boek “The Experience Economy”. Het standaardwerk op het gebied van “de belevenisseneconomie” en sinds 1999 meerdere malen herzien en opnieuw uitgebracht. Vandaag de dag is het onderwerp nog steeds zeer relevant, en heel goed toepasbaar op beleving in het onderwijs.